Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szezonális akciók

        Jelenleg a szervizünkben napi rendszerességgel tűnnek fel régen nem használt kerékpárok, amiket szívesen látunk, hiszen sok esetben már régen nem használatos technikai érdekességeket láthatunk, de sok esetben elavult, tönkrement és balesetveszélyes alkatrészek is előfordulnak. Tekintettel arra, hogy ezektől a bringáktól a tulajdonosai nem várnak „csodát”, nem túrázásra versenyzésre, hanem csak városi közlekedésre, munkába járásra használják, elegendő a megbízható, BIZTONSÁGOS működés, arra gondoltunk, hogy korszerűsítésükhöz egységcsomagokat kínálunk, amelynek csomagban történő megvétele korszerűbbé, BIZTONSÁGOSABBÁ és nem utolsó sorban komfortosabbá teszi a kerékpárt. A csomag, vagy csomagok megvásárlásával kifizetted a munkadíjunkat is, tehát a felszerelés plusz költséggel nem jár!

Váltás korszerűsítése:

A Shimano már közel húsz éve kifejlesztette a SIS rendszert melynek lényege és egyben jelentése az egy kattanás egy váltás. Ha tehát meguntad a kerregő hangot a hajtás felől, érdemes pozícionált váltókarokra cserélni a régieket. Ha ezt az első és hátsó váltón is megtesszük, létrejön a Dual SIS rendszer. A rendszerhez tartozik még a fokozatváltást segítő hátsó fogsor (racsni) és a vele kompatibilis lánc. Régi kerékpárok esetében szükséges a bowdenek és bowdenházak cseréje is.

 

18 fokozat esetén

21 fokozat esetén

1. egységcsomag (kis csomag) ára: TZ 20-as váltókarral:

16.380-

18.880-

TX 30-as váltókarral:

18.380-

20.880-

RS 41-es marokváltóval:

18.980-

21.680-

EF 40-es fékváltókarral:

19.980-

22.880-

 

 

 

2. egységcsomag (nagy csomag) ára: TZ 20-as váltókarral:

22.580-

25.080-

TX 30-as váltókarral:

24.580-

27.080-

RS 41-es marokváltóval:

25.180-

27.880-

EF 40-es fékváltókarral:

26.180-

29.080-

  Kis Csomag:

     Amely tartalmazza a két pozícionált váltókart, (TX 30-tól fölfelé) a hátsó fogsort (racsnit), láncot, bowdeneket és bowdenházakat. Ha az első, vagy hátsó váltód időközben elkopott (tönkrement) lehetőséged van a nagyobb csomagot választanod, így kedvezményesen megvásárolhatod azokat is. Az 1-es (Kis) csomag feltétele, hogy a váltóidnak alkalmasnak kell lennie a pozícionált váltásra! 

Fék korszerűsítése:

Húsz évvel ezelőtt a régi patkófékeket felváltotta a Cantilever vagy „Canti” fék, amely akkor modern dolognak számított, de mára elavulttá vált. Beállítása nehézkes, fékereje gyenge. Alkatrész-utánpótlása egyre nehezebb. A megoldás a V fék alkalmazása, de sajnos nem elég a féktesteket cserélni, szükség van a fékkarok cseréjére is, hiszen a két rendszernek más az áttételi aránya. A bowdenek cseréje szintén szükséges.

1. csomag:                                                           9.990,-

Promax fékkarok és V fék testek, bowden + bowdenház

2. csomag:                                                         11.990,-                                                

Shimano fékkarok és V fék testek, bowden + bowdenház

Kerekek korszerűsítése:

Általános tapasztalat, hogy a régi kerékpárok esetében a küllők elkorrodálódnak és ezáltal az idők folyamán a kerékbe gyűjtött deformációk, már nem javíthatóak. Ez a probléma nem csak a kényelemmel kapcsolatos, hanem kihat a fékteljesítményre is. Az idők folyamán nem csak a fékbetét kopik, hanem a felni oldalfala is, valamint egy idő után nem elegendő a kerékagyban a golyók cseréje, hiszen a golyók futópályája is kopik, ezért lehetetlenné válik a csapágyhézag pontos beállítása. A kerekek újra fűzésénél gazdaságosabb megoldás a gyári kerekek megvétele. Ezek ráadásul már duplafalú kivitelben készülnek, ezáltal merevebbek és jobbam ellenállnak a kátyús utaknak. A régi repedezett külsőgumi életveszélyes! Egységcsomagjaink tartalmaznak egy pár kereket, nyomásálló védőszalaggal, egy pár belső gumit és egy pár külsőt!

1. csomag:                                                      16.500,-

MTB 26” 1 pár fekete duplafalú felnis alu agyas kerék, Schwalbe védőszalag 2db Deestone AV belső gumi és egy pár 26 x 1,9-es Deestone külső. 

2. csomag:                                                     17.400,-

MTB 26” 1 pár fekete duplafalú felnis alu agyas kerék, Schwalbe védőszalag 2 db Vee Rubber AV belső gumi és egy pár Vee Rubber defektgátlós külső. 
 
3. csomag:                                                    16.500,-

Trekking, Cross 27” 1 pár fekete duplafalú felnis alu agyas kerék, Schwalbe védőszalag 2db Deestone AV belső gumi és egy pár 37-622-es Deestone külső. 

        Tekintettel arra, hogy a külső gumik mintázata sokféle, a felhasználási területek sokfélesége miatt, az értékazonos gumik esetében lehetőség van a kívánt minta kiválasztására. Ha egyéb, ettől eltérő drágább gumiabroncs, vagy speciális defektgátlós belső a szimpatikus, lehetőség van azt választani, a különbözet megfizetésével. Az akció a készlet erejéig érvényes!